Zoeken in deze blog

zaterdag 8 juni 2013

Rabarber-appeljam

Eens iets heel anders dan kaarten maken: jam maken. In de zomer doe ik dat graag. En omdat mijn moeder een volkstuin heeft, heb ik ook regelmatig aanvoer van ingrediënten. Deze week kreeg ik vier kilo rabarber, vers van de plant. Een deel gaat dan in de vriezer, een deel heb ik direct verwerkt. Het lekkerste vind ik om er jam van te maken; en dan in combinatie met appel. Eerst kook ik de rabarber zacht, dan voeg ik de geschilde en geraspte appel toe en dan een pakje Geleisuiker speciaal van Van Gilse (halfzoet). Even doorkoken en dan de kokendhete jam in de goed schoongemaakte (hete soda) jampotten overdoen en goed afsluiten. De etiketten heb ik vorig jaar zomer samen met mijn jongste zoon ontworpen.
Regelmatig maak ik ook andere soorten jam zoals bananenjam en perenjam; over het algemeen niet zomaar in de gewone winkels verkrijgbaar. En daarom zo leuk om te doen!
Inmiddels heb ik al een aantal liefhebbers die regelmatig een potje jam afnemen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten